torstai 25. helmikuuta 2016

Loppuvuosi paketissa


En saanut blogattua marraskuusta ja koko vuoden raportointikin viivästyi tänne helmikuuhun, mutta tässä on koko loppuvuosi yhdessä paketissa. Tilanteet ovat tästä loppuraportista muuttuneet, mutta niistä joskus lisää. Samoin tälle vuodelle on asetettu uudet tavoitteet. Niitä on viisi ja puoli. Niistäkin lisää myöhemmin.

Sekä marraskuun, että loppuarviointi suoritettiin Krunikan legendaarisessa Rodolfossa, jossa Yli Tarkastaja pääsi muistelemaan nuoruusvuosiaan. Ravintolassa oli muuten mukavaa, mutta valokuvista tuli kehnoja niukan valon takia. Ruokakuvista ei ole näytettävää.

Marraskuun arvio oli hyvän hyvä. Raaka kalavalmentaja sai erityismaininnan käsin kirjoitetuista arvioinneista.

Loppuraportissa saa vähän selitellä ja tarkastaja otti selitykset huomioon antaessaan arvosanaa. Alla siis kunkin tavoitteen virallinen lopputulema L sekä selitysosa S.

1. Kadotetun ystävän löytäminen ja tapaaminen

L: Ei edistystä.
S: Tavoitteena oli tavata kauan kadonnut ystävä. Naamakkain emme tavanneet, eli varsinainen tavoite ei toteutunut, mutta löysimme toisemme Facebookissa. Vuoden aikana myös yllättävän moni lapsuudenkaveri on löytynyt Facessa ja joitakin heistä olen nähnyt naamasta naamaan. Eli aivan huonosti ei mennyt.

2. Löytää uusi liikuntalaji

L: Ei edistystä.
S: En löytänyt uutta lajia, mutta Heiaheian tilastossa minulla on vuodelle 2015 20 eri lajia. Eli yritin kyllä!

3. Saada tanssi takaisin

Tavoitteen mukaiset 10 kertaa käyty - eli TAVOITE SAAVUTETTU.

4. Tuntea työn iloa
 L & S: Työssä on ollut paljon työtä. Työ on ollut mielekästä ja hyvää, mutta toisaalta työilmapiiri ja monet ei niin varsinaisesti työn sisältöön liittyvät asiat ovat tuottaneet monenlaisia tunteita. Fiilikset vaihtuvat melkein päivittän. Ja toisaalta suurien kysymysten paikka. Lähdin nykyiseen työhön tietäen, että se on projekti ja että työsuhde tulee päättymään projektin päätyttyä. Olen kauan ollut turvallisissa (jos nyt nykymaailmassa mikään työsuhde on turvallinen) pitkissä työsuhteissa ja yllättäen tunsin oloni positiivisella tavalla kevyeksi tietäessäni, etten ole sidoksissa tähän työhön kovin kauaa. Toisaalta taas halusin jatkaa ja nähdä, mihin työni tulokset johtavat.

Niinhän siinä kävi, että juuri kun aloin viihtymään työssäni, se loppui. Mutta ajattelen tätä työsuhdetta  rebound-suhteena. Opin taas luottamaan, että minuun luotetaan. Opin olemaan sitoutumatta asioihin, joihin ei kannata sitoutua ja ennen kaikkea löysin sen kadonneen työn ilon. Tästä voi jatkaa vakavampaan suhteeseen eheytyneempänä. Eli TAVOITE SAAVUTETTU.

5. Järjestää mahtibileet

TAVOITE SAAVUTETTU.


6. Vapaaehtoistyön tai muun "aktivismin" aloittaminen
 L: Ei varsinaista muutosta, Amnesty-työ jatkuu, mutta ei kovin vahvasti.
S: Työkiireet veivät aikaa muulta. Mutta en voi olla tähän tyytyväinen. Toivoisin tekeväni enemmän ja toivoisin tekeväni konkreettisempaa.

7. Laittaa ruokareseptit arkistoihin

L: Keräilin reseptit laatikkoon  ja perustin blogin niiden digitalisoimiseksi. Mutta sain blogattua vain yhden reseptin.
S: Tein edes tuon.

8. Tehdä spagaatti
 L: Nojuuei.
S: Loppuvuoden kiiret ja sairastelut eivät tukeneet tavoitetta.Vois kyllä yrittää uudelleen.


9. Oppia syömään raakaa kalaa
 TAVOITE SAAVUTETTU.


Vanhoista tavoitteista tälle vuodelle siirtyivät:

Painonpudotus
L: Ei edistystä. Pikemminkin päinvastoin.
S: Edelleenkin noudatan 5:2:sta, mutta liikunnan määrä on pienentynyt. Ja seliseli.

VTM-tutkinto 
L: Ei edistystä.
S: Kyllästytti, ei ollut aikaa eikä voimia. Loppumetreillä sain kuitekin hoidettua TE-keskukselta lausunnon opintojen jatkamiseen, mikäli jään työttömäksi. Eli mahdollisuudet on avattu.

Koko vuoden tulos on hyvä ja tavoitteiden saavutusprosentti 68.
Ja kaiken päämääränä on  olla onnellinen. Kyllä olen ollut. Onnellisempi kuin pitkään aikaan. Vaikka minun pitäisi varmaan olla huolestunut työtilanteestani, en osaa olla. Olo on kevyt kuin sudenkorento ja kaikki on mahdollista.

Tavoitteet eivät tulleet saavutetuiksi niin hyvin kuin olisin halunnut. Näin jälkikäteen ajateltuna niitä oli liikaa. Vuodelle 2016 asetin vain viisi ja puoli tavoitetta. Ja paljon entisiä kivempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, kannustus tai kritiikki! Kaikesta olen kiitollinen.