keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Numerologiaa ja logiikkaa

Aluksi suuret kiitokset! Vaikka olen vasta kirjannut tavoitteet, niin olen jo saanut ainakin lenkki-, sieni-, matka- ja juomaseuraa, useampia polvenhoito-ohjeita ja kauhean paljon kannustusta sekä hieman rakentavaa kritiikkiä muun muassa numeroinnista. Kiitos kaikille.

Miksi julkaisin juuri yksitoista tavoitetta enkä kymmentä käskyä tai kahtatoista kehotusta?
No ihan sattumalta. Kirjoitin ne asiat, mitkä olivat vuoden vaihtuessa mielessäni ja niistä tuli 11. Niin ja onhan yhdestoista tavoite tavallaan muiden tavoitteiden summa - se suuri nirvana. Yksitoista on alkuluku, kuten numero-orientoituneemmat huomasivat. Eikös alkuluku sovi uuden alun symboliksi.

Ja niinhän siinä kävi, että sekoitin numerot, kun kirjoitin tavoitteita sikin sokin. Mutta nyt ovat uudelleen numeroidut ja ruotuun laitetut. Lupaan laittaa ne kauniisti vielä numerojärjestykseen ja taulukkoonkin.

Oli hilkulla, ettei mukaan tullut enemmänkin tavoitteita. Muun muassa Håkan Hellströmin näkeminen livenä olisi tosi jees, mutta annetaan sattuman ja yllätyksenkin tuoda wow-elämyksiä tälle vuodelle.

Ja piilotavoitteita on toki tavoitteiden takana ja rinnalla. Joitain nmiistä en vielä varmaan edes tunnista. Vaikeaa oli myös erottaa keinot tavoitteista. Aluksi listasin asioita tyyliin käyn sienessä tai järjestän aikaa opiskelulle, mutta nehän olivatkin vain keinoja saavuttaa tavoite. Ja tästä syystä myös kolme sääntöä kirjasin säännöiksi ei tavoitteiksi, koska niille ei ole selkeitä mittareita. 

Sääntöihin liittyen tuli muuten logiikkaongelma. En saa ostaa vaatteita, ellen ole laihtunut. Määrittelemättä jäi, millä aikavälillä laitumista mitataan, saako ostaa vaikka joka päivä, jos on edellispäivästä laihtunut ja vaikka olisi välillä lihonut. Ei ole helppoa. Ei muuten mutta yksi takki olisi puoleen hintaan ja olen kyllä vuoden alusta jo keventynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, kannustus tai kritiikki! Kaikesta olen kiitollinen.